Sunday, November 8, 2009

menang sorak ......

salam..
cam besa..sebelum menulsi nie mesti ada citer pasal dalam bas..hehe..baru sampai dari kampong..kampong yang sesak dengan kereta, bangunan tinggi,gelagat manusia..dan bla bla bla.....habis exam memang tak nak balik kl pun..nak lepak sini..wat sinergi dengan kekawan..maka bersinergilah aku dengan awek aku (komputer..haha..) dari pagi bawa ke pagi esoknya..pastu pagi jumaat..haa ada lagi pasal jumaat..3 entri lepas pun ada usik pasal jumaat...ok sudah2..sambung..mm..pagi tu dapat msg dari sepupu.."mak dah ok sikit, tapi masa baca yasin semalam mak banyak sangat gerak. mak kene ikat "...aku tekejut..padahala ku tengah syok2 men gem pagi tu..ada aa dalam kol 8..pastu aku pun call aa dia..borak punya borak..rupanya rabu lepas perkara nie berlaku..mm..dugaan..so aku amik keputusan untuk balik..so aku pun msg aa kak aku..dia cakap kelas dia habis kol 11...so aku decide nak balik kol 1130..tapi kol 1115 dia x kua kelas lagi..sebab kelas dia jauh so aku balik aa sesorang..
dalam bas aku pun tak ingat sangat pe jadi..aku tido, tapi ada gak aku temenung-menung merenung cerita pe aku nak tulis...sampai je CM, rupanya mak aku tau aku nak balik..so sampai umah makan-makan, rehat sat..kol 4 shoot pi GH..jumpa segala pak cik mak cik..dekat kol 7 aku pun balik aa umah..penat memang penat..pagi sabtu tu pi aa makan-makan dengan tok aku..saje jumpa tok aku..lama tak jumpa..so cam besa, dah borak-borak, tok ajak balik..so aku gerak aa balik..tapi sempat lagi aku pi shopping..hehe..lepas habis shopping aku balik umah..famly kua, so dok umah sesorang, aku layan aa katil aku..kol 6 bus pulang ke TM..kol 5 bapak aku hantar...sampai tu, sempat aa aku jejalan pusing-pusing sat..otw balik dalam bus mula aa kepala aku nie bepikir-pikir pe nak tulis..so dapat aa tajuk menang sorak nie..sebenarnya kalau nak citer, boleh aib orang..so bia aa tu jadi tajuk je..citer nie aku goreng je laa..mm...sampai kolej dah kol 730..sampai je bilik, aku on pc..bukak blog..baca-baca, hilang rindu kat pc..pastu dapat tau plak romate aku pi tgk final kat bukit jalil..mm...
aku pun melepak je laa depan pc nie..bla bla bla....lepas meteng malam tu..aku balik bilik..nak online tak boleh..aku mula bebulu..nak study tak de mood lagi..so aku pun bukak aa buku Rindu bau pohon tin karangan saifulislam..buku nie roomate aku pun...dia nie mmg suka sangat baca buku..aku pun agak terpengaroh aa dengan dia nie..tapi bagus gak..so rasa terpikat plak hati aku nak baca...dari kol 12 sampai kol 2 aku tebaring baca buku nie..memang syokk..banyak gak benda yang aku belajo dari buku nie..pastu kol 2 tido..bangun pagi nie dah rileks2 sume..kol 9 aku baca balik sampai khatam..huhu...maka minggu exam nie aku berjaya menghabiskan buku yang tak de dalam silibus kaunseling UPSI semester 5..haha..layan kan aja..huhhh penat aku menaip..puas rasa hati...banyak cerita yang tak diceritakan..haha...sebab..kerahsiaan..
haa syahir dah saound baekk punya..
"oii karangan ke..sapae nak check" ?? haha..
haa ok ok..
mau pi mengisi kantong perot aku yang sudah hampir kosong ini..haha..
take care all..
good luck..
tak sabar nak habis exam..nak pi shopping..haha..
miss to lepak-lepak with kekawan kampong yang melayan karenah aku..uuu...
salam

22 comments:

  1. takpe.... just rehatkan diri..syahir tue jeles la tak pat wat karangan panjang lebar.. haha... teruskan usaha berkarya..

    ReplyDelete
  2. salam..
    sapa roomaet kau tu?
    rajinnay dia baca buku..hahahha

    ReplyDelete
  3. haha...haa tu laa aimi, syahir tu..adoii..hehe..nak menulis pun tersekat..nak asah bakat nie..mana aa tau boleh jadi pengarang cam saifulislam..

    ReplyDelete
  4. yupp syahir..my roomate is ulat buku..ulat mengacau budak pmpuan pun dia gak..aku nie pun terikut dengan dia..habis sume orang aku kacau..syahir nie aa ajao..so jom kita selidik sape syahir nie??

    ReplyDelete
  5. Salam... Rindu bau pohon Tin, citer pasal apa ye??? dah baca atas sajadah cinta??? menarik buku ni... sangat memotivasikan diri...

    ReplyDelete
  6. pasal belajar kat negeri orang..best aa citer pengalaman2..boleh aa amik pedoman skit..

    ReplyDelete
  7. amin... memang best buku tue.. mcm2 lg buku yg leh wat pedoman hidup.. muhasabah diri kite.. hmmm... syahir yang ulat buku.. bagus3.. leh gak tue.. "syahir library" wah!!!!...

    ReplyDelete
  8. yup...nie tgh tunggu masa utk buku
    Aku Terima Nikahnya &
    Terima Bercinta Sampai Ke Syurga..huhuhu...tapi ulat yang kedua tu banyak lagi aa...hhaha..

    ReplyDelete
  9. hahaha... aku terima nikahnya dah baca dah... hehe.. baca jangan tak baca.. owh banyak lagi ke ulat.. ala sembur jer ngan racun serangga yang top 10.. gerenti tak da dah.. hehe.. ooopppsss....

    ReplyDelete
  10. amboiii...cepat je basa...ehem ehem....hihihi...banyak gak ulat dia tu..hajat mmg nak semboq..tapi kang..cian..tak de teman..sape nak teman saya???.......

    ReplyDelete
  11. huhu... hebatnya dia membaca.. surender aku. nge3.

    ReplyDelete
  12. biasa ar.. teman diri sendiri je lah.. hehe...

    ReplyDelete
  13. hebat apa kak ....baru 1 buku..hahahaha...tapi mmg saya camtu laa..masa 1st time baca novel..x sampai 3 hari..hahah...ecxited..baca baca..pastu trus stop..addict kejap.. :)

    ReplyDelete
  14. mm..dah 22 tahun dekat teman diri sendiri..nak cari orang lain yang boleh teman diri nie pulak aa...ehem ehem.. :)

    ReplyDelete
  15. aii cakap senang je..cam cari udang kat paso...adoii....

    ReplyDelete
  16. susah la nie..takpe. sabar la ye.. hmmm.. tp jgn cr udang sampai tak jumper2 ye...

    ReplyDelete
  17. sy mmg sbr orangnya...
    cari udang kat tesco je..sng...

    ReplyDelete
  18. hahahaa.. bakal cikgu kene sabar..

    ReplyDelete
  19. bukan cikgu je kak aimi...semua insan bernama manusia...insan yang terror adalah yang dapat menahan kemarahan dan yang tinggi kesabaran...ahhaa :)

    ReplyDelete
  20. teror makan...penah menang tu.. :)

    ReplyDelete