Thursday, June 17, 2010

menulis..

salam...wahh lama betul tak menulis..nak tekan keyboard nie pun dah "tergagap gagap"..haha...cuti sem yang bermakna..huhu....berjalan berkenalan belajar kesukaran...mmm...

kerja....

"sekarang kerja susah betul laa..."

"kerejaan patut kurangkan ambik orang asing utk kerja kat malaysia nie...nanti ramai aa penganggur.."

mmm..nie cth2 ayat yang besa aku dengar aa kalau lepak2, tgk tv, dengar org meja sebelah ckap(bz bodi..hahaha)...so nie antara alasan yang aku amik aa nak tgk betul ke susah nak dpat koje kat malaysia nie..

so aku balik dari tm 4hb mei...5hb mei aku pi ronda2 cari koje...kedai yang aku tuju..kedai makan..haha...senang nak makan ...so kebetulan masa aku sampai tu..manager ada situ..so aku pun terus aa kene interbiu...bla bla bla.....aku balik umah...esok tu terus dorang call suh datang koje...haha...aku stat koje 7hb mei....tadaaa......aiii senang je dapat koje nie...urmm...aku keliru....haha...

so aku andaikan yang nganggur tu ..adalah mereka yang nak koje yang setaraf dengan akademik dorang..yer aa kan..dah belajo 3 4 tahun...dapat offer medic kat oversea tolak sebab nak gak study kat IPTA sini..dapat besiswa JPA,MARA,JPJ, JKR pe2 aa biasiswa..so dah setel sume belaja..koje mesti nak baekkk punya,...ok balik kepada citer asal...abaikan penganggur yang pandai2 nie...

belajar susah...hoho...bunyi bagai je kan...memang susah aa kalau dah masuk koje nie..banyak je kene wat..dengar arahan sana sini...sebab aku koje suka2..so mana aku nak wat..aku wat..hahhaa...x nak wat..aku dengar tapi x wat..,hhahahaha.....maleh aa citer pasal koje ..nak citer watak yanag ada kat tempat aku koje..hahaha....

urmm..tempat koje ada cm2 aaaa latar belakang manusia nie...ada janda, pondan, pengkid, budak lalok (balot), pekerja asing, budak cuti sem (bukan aku)...**aku pemerhati**

sume watak nie ada aa citer dia..hahaa...bes tu dengar citer dorang nie..haha...aku dengar je..caye ke x..aku je aa simpan....

1st budak yang share citer dengan aku ..budak balot...dia citer aa bla bla bla...aku dengar n wat2 faham...hahaha...x habis aku teroka dia..dia pun benti...so yang aku dapat tau dia mula balot pun sebab sedara mara gak..urmm...

yang lain pun lebih kuang je aa kan..ad aa citer..aku kene cepat nie..nak balik ada hal lain...so x dapat nak share...aku tulis nie pun suka2....lamaa x tulis hahhahahahaha....rindu sehh...

tetiba teringt kar bebudak USA..adoii...hope dapat aa jumpa nanti...

skang aku dah benti..sebab pe yang aku nak dah dapat pun.huhu...masa menukar mode...

nak sme 7 dah aku nie....lama x kacau bebudak kat kelas..hhahahahah...okok....result dah lama kuar...so aku nak ucap tahniah aa kat sume...sebab dengar gamai yang dapat DL..bagus bagus,,keep good job...

take care........senyum selalu...ringankan tangan hulurkan bantuan...ciauu..salam...

**penulisan suka2....sebab dah lama aku x menulis...hehe

2 comments:

  1. take care........senyum selalu...ringankan tangan hulurkan bantuan...ciauu..salam...

    ReplyDelete
  2. Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

    (a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
    (b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
    (c) Jom Kenali Dr Maza & Co
    (d) Ahlul Bait Yang Dicerca
    (e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
    (f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
    (g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

    FAKEH KHALIFAH SAKA

    ReplyDelete