Thursday, July 23, 2009

dunia kita...

siap2 pagi tadi pi kelas intervensi...
mmg tak de sape datang lewat laa...
kalau lewat..balik umah tarrikkk selimutt..huhu....
apa yang syok nak share dengan sume adalah...
kata2 incek Zulkifli mamat...
"kalau kejar cita-cita, kita akan dapat cinta..kalau kejar cinta, kita akan tertinggal cita-cita"
kalau pikir2 balik ada betul gak apa lec cakap nie..
so sama-sama laa kita renuungkan...
nak bercinta pun berpada laa..
dah nikah tak pe laa....
k laa.
nak siap pi kelas DADAH plak....
da...

7 comments:

  1. bagi aku kan, ni pendapat aku la, hidup bila lepas umur 25, kena pilih antara cita2 @ cinta. sbb tu kebanyakkan banyak orang tak kawin, sbb orang2 yg tak kawin tu bekerjaya tinggi. faham x? kita ada 1 ruang kosong dalam diri yang perlu diisi. so sama ada isi cita2 atau cinta. itu ja pilihan. a @ b. xdak c.

    ReplyDelete
  2. wajah manusia pun berbeza2..nie kan pendapat..pada aku plak..25 umoq ideal untuk nikah..tapi tak suma orang sama.sume ada matlamat mana yang nak dipenuhi dulu..ada yang nak bagi family happy baru dia nikah..haa pasal jawatan plak tu..aku tgk laki tak dak masalah sangat nak nek pangkat even dah anak 10 sebab mmg tggjawab dia cari nafkah..besa cam ko cakap nie pompuan ar aku tgk..tapi ko tau laa nasib ko kalau dapat bos pompaun yang belun rumahtanga...manyakkk cucahhh....(certain kes)..apa pun..belajaoo rajin2...semoga berjaya..

    ReplyDelete
  3. rajinn hang komen aku..tq..hehe

    ReplyDelete
  4. haha, xleh ke kejar dua2 serentak? kene pilih ke?

    gunkan cinta utk kejar cita2, kerana kalo cita2 tu tercapai akan memudahkan yg tercinta (wah, abes la orang kata aq dak jiwang nanti)

    orang2 xkahwin tu bekerjaya tinggi? oh, saya tidak berapa nampak benda itu...hehe..

    anyway, chill...especially to akram kalumpang..hahaha...

    ReplyDelete
  5. haa lupa pesan...ayat nie sesuai sangat2 untuk budak sekolah (<<< form 6)..
    kalau kat U nie..kene laa ada pendorong.hehe..umoq pun dah bape kalau study nie..tapi kene ingat gak. kalau fokus cinta je..x kemana laa...serentak pun tgk orang gak..x sume orang boleh wat 2 keje dalam 1 masa..pada aku laa..family and study come 1st..pastu add cinta skit..but it doesnt mean cinta boleh diabai...
    cayaa laa jiji jiwang..jiji n pangkor pix.macho seh..boleh guling2 aku..heheh...

    ReplyDelete
  6. di sebalik kejayaan sorang manusia, berdiri manusia lain yg setia pada cinta... lalala

    ReplyDelete
  7. mm..masing-masing ada pendapat sendiri...

    ReplyDelete