Monday, January 26, 2015

cara menukar bateri remote kereta :)

Assalamu a'laikum ..segala puji dan puja buat yang selayaknya, tiada lain kepada ALLAH jua sehala syukur di junjung :)
 
semuga sentiasa kita dalam lindungan rahmat kasih sayangNya :)
ok post kali nie pasal benda mudah yang murah dan senang tapi kalau pi kedai kompom mahal :)
kali nie orang perempuan pun boleh buat, dan tak perli kecoh kecoh pening kepala pi kedai .. hehe ..
ok ok .. post nie kira cam post damii laa sebab part 3 hari tu tah apa2 kan ... hahah .. 

dah post pasal buku, nie pasal tukar bateri kereta pula .. hope pembaca lupa laa pasal part 3 dan seterusnya ,.. ahghaha .. (dalam part kumpul gambo part 3 lagi ... )

ok.. ayuhh ...

langkah langkah menukar bateri dalam remote kereta, secara detail adalah kereta proton saga .. (kalau ampa pakai ferari sori, wa tak ada cth ....) rasa kereta proton semua sama je bateri dia ..

ok ... tadaaa ... lets go part by part
 ok ... nie bahan bahan masakan yang anda perlukan ...
kunci kereta yang anda yang dah habis bateri
bateri baru cr 2032 3v
dan skru kecik ..

next .. 
 nie contoh skru set .. kat diy ada yang dari rm1.99 - rm 14.99 .. beli yang range rm6.00 pun ok dah .. tak tercabut masa buka skru .. skru tu ketat :)
 ok .. nie contoh bateri dengan pandangan yang lebih manja dan mendalam di sudut hati sayang :) 

 ok .. proses bermula .. tu skru yang anda perlu bukak .. agak ketat dan memerlukan tenaga secukupnya utk membuka .. memang ketat ... payah skit sebab benda kecik ..

 dah tak de idea sangat .. tu yang amik gak gambo selepas berjaya bukak skru..hahahah ...


 taraaa .. dalam dia ... ok part nie kene berhati hati ... sebab ada sensor .. dan tempat letak baetri tu boleh tertanggal .. macam lego :)


nie sensor dia ... masih dalam karung 


 nie sensor luar karung :)

ok siap dah pasal tukar bateri nie .. cabut je bateri lama..masuk bateri baru .. siap .. nak try dulu before skrukan balik pun boleh ... supaya anda pasti bahawa anda berjaya .. haha ..

oke .. bawah nie nak bebel sikit pasal apa elok buat sendiri .. even ada yang akan bangkang dengan menyatakan bahawa ... 

"KALAU ROSAK BAPAK KO NAK BAGI GANTI RUGI KE ????? HAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

mudah je..kalau anda orang yang suka atau lebih tepat duit terlebih sillakan ke kedai dan tukar .. cuma nak bagi tau . di kedai seketul bateri di tolak rm 12, lepas anda buat muka anak kucing bajet comel anda yang tak cukup makan sambil mata kuyu mintak pelempang, boleh aa dapat rm 8 ...

bawah nie cth harga kat lelong .. 5 biji ampa boleh dapat harga rm 13 .. ya 5 biji bukan satu biji ... otak ada kalkulator ada .. kira sindiiirii macaaaaa...


sekador itu dulu .. masa dah time .. perut dah bunyi loeceng .. masa rehat ah sampai :)

semuga post mengarut ini tidak menyesakkan dada mengurut jiwa meronta nista ;p  mana mana yang kurang, terasa hati mengarut tersasul, mohon ampun :)

sekodor itu, baik itu dari ALLAH, kurang itu dari kelemahan saya .. muga sama sama kita ditetapkan hati dalam agamaNYA .. ada rezeki jumpa lagi .. senyum :)
 
ada rezeki dapat laa jumpa dalam part 4 iaitu versi bergambo pasla rumah .. rasa nak tulu pasal tombol pintu pun ada nei .. sebab sekali tukar tombol (upah sahaja) dah rm 30 .. hahaha .. kalau ampa buat, 5 minit siap .. haha .. nice roleplay :)
senyum ..muga murah rezeki 

No comments:

Post a Comment